محل تبلیغات شما
دزفول - ایرنا - با اجرای طرح مسیرشکافی در منطقه ای کوهستانی و سخت گذر در شمالی ترین نقطه دزفول و در دل رشته کوه زاگرس سرانجام جاده به روستای گردشگری شوی رسید.
دسترسی به روستای شوی در دهستان سیدمحمود بخش شهیون دزفول با وجود جاذبه های گردشگری فراوان به دلیل محرومیت از جاده تا پیش از این به سختی و تنها با گذر از مناطق کوهستانی و سخت گذر و ساعت ها پیاده روی و کوهپیمایی امکانپذیر بود.
سفر به روستای شوی در بخش کوهستانی شهیون دزفول آرزوی گردشگرانی است که قصد سفر به آبشار زیبا و منحصربفرد شوی را دارند.
آبشاری با 85 متر ارتقاع جایی که علاوه بر زیبایی مبهوت کننده زیستگاه سمندر امپراطور است.
به گزارش ایرنا با مسیر شکافی جاده دسترسی به این روستا ، تراکتور حامل مسافرانی ویژه شامل معاون استاندار و فرماندار دزفول و نیز مدیر کل امور روستایی استانداری خوزستان چندی پیش وارد این روستا شد.

آبشار شوی دزفول
Iran Khuzestan Dezful Shevi Waterfall
ورود تراکتور به عنوان نخستین وسیله نقلیه به این روستا خوشحالی اهالی این منطقه را پس از سالها انتظار به دنبال داشت.
با مسیر شکافی جاده روستای شوی علاوه بر این روستا 23 روستای سخت گذر دزفول در بخش کوهستانی شهیون از نعمت جاده برخوردار شدند.
دسترسی به روستای گردشگری شوی در دل رشته کوه زاگرس دزفول تا پیش از این تنها با گذر از مسیر سخت گذر و کوهستانی شهیون و پیاده روی و یا سفر با قطار محلی و چندین ساعت پیاده روی و کوهپیمایی ممکن بود.
موقعیت خاص روستاهای موجود در دهستان سیدمحمود بخش شهیون دزفول موجب شده تا فاصله یکی از پل های مجاور روستای تله زنگ در امتداد مسیر راه آهن جنوب - تهران با هفت کیلومتر مسافت به دلیل کوهستانی بودن منطقه و جنس سخت کوه ها کار در این منطقه را به یکی از مشکل ترین طرح های راهسازی دزفول تبدیل کند.
به گفته معاون امور عمرانی فرمانداری دزفول سختی اجرای طرح مسیرشکافی روستای شوی تنها سخت گذر و کوهستانی بودن مسیر روستا نبود بلکه انتقال دستگاه های راهسازی یکی از مشکلات اصلی بود به طوریکه ماشین های راهسازی به سختی و با قطار باری به منطقه منتقل شدند.
عبدالحسین پوررکنی افزود:انتقال ماشین های راهسازی به منطقه به قدری مشکل است که فرماندار دزفول از پیمانکار در خواست کرده با پایان مسیرشکافی دستگاه ها را از منطقه خارج نکند تا بخشی از کارهای عمرانی روستاهای منطقه نیز توسط این دستگاه ها اجرا شود.
معاون استاندار خوزستان و فرماندار ویژه دزفول جاده را مهمترین مشکل عقب ماندگی مناطق صعب العبور دزفول دانست و گفت:با ایجاد جاده اهالی منطقه که به مناطق دیگر مهاجرت کرده اند دوباره به روستای شوی و روستاهای منطقه باز خواهند گشت.
حبیب اله آصفی ادامه داد:با اجرای این مسیرشکافی 23 روستا از نعمت راه برخوردار شدند.
فرماندار دزفول گفت:با احداث جاده امکان انتقال سایر زیرساخت ها مانند شبکه برق به این منطقه محروم و دور افتاده فراهم می شود.
حاج مراد از اهالی روستای شوی دزفول نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه 30 سال از عمر 80 ساله خود را صرف پیگیری احداث جاده کرده است گفت:بالاخره با پیگیری فرماندار دزفول آرزوی دهها ساله مردم منطقه محقق شد.
وی افزود:خانوارهای زیادی که از منطقه مهاجرت کرده اند منتظر احداث راه بودند و به دلیل اینکه روستای شوی از تمام مواهب الهی برخوردار است به طور قطع تعداد خانوارهای این روستا حتی بیش از گذشته خواهد شد.
وی افزود:بر خلاف بسیاری از روستاهای مناطق سخت گذر شمالی شهرستان دزفول که با مشکل آب مواجه هستند، روستای گردشگری شوی از این قاعده مستثناست چرا که وفور آب در این روستا به دلیل مجاورت با آبشار شوی موجب شده تا در این روستا برنج کشت شود.
خانه های روستاییان ساکن در شوی که همچون باغی بزرگ 30 هکتاری انار با درختان کهنسال است در هر گوشه از این باغ پراکنده اند.
اداره برق دزفول در اقدامی جهادی بیش از 30 روستای منطقه سخت گذر شمال خوزستان در بخش شهیون و سردشت دزفول را توسط سلول های خورشیدی از نعمت برق برخوردار کرده بود که روستای شوی یکی از این روستاهاست.
منوچهر فرجام نسب از اهالی منطقه و پیمانکار طرح مسیرشکافی شوی و 23 روستای منطقه درباره سختی مسیر شکافی در این منطقه کوهستانی گفت:سختی اجرای این طرح به حدی بود که ابتدا قصد نداشتیم اجرای آنرا بر عهده بگیریم اما مشاهده محرمیت منطقه و سختی انتقال یک مصدوم با هشت ساعت پیاده روی سرانجام تصمیم ما را عوض کرد.
وی که خود راننده تراکتور حامل مسئولان استان و شهرستان دزفول بود افزود: اجرای این طرح از بهمن ماه 1394 با مسیرشکافی آغاز شده و با وجود سختی فراوان کار شبانه روز ادامه داشت تا مسیرشکافی سخت ترین طرح راه سازی در پنج ماه کار شبانه روزی اجرا شود.
معاون عمرانی فرمانداری ویژه دزفول نیز با اشاره به ضرورت اصلاح معایب مسیر جاده دسترسی به این 23 روستا از تصمیم گیری برای رفع نواقص جاده، اجرای 15 آب نما و 2 کیلومتر گاردریل و محافظ فی در کنار مسیر خطرناک جاده خبر داد.
عبدالحسین پوررکنی ادامه داد: با توجه به بازدید میدانی مدیرکل روستایی خوزستان از منطقه و مشاهده ظرفیت ها و محرومیت های منطقه مقرر شد تا تیمی از مهندسان برای بررسی چگونگی اصلاح و بهبود مسیر دسترسی به آبشار شوی به این منطقه سفر کنند.
آبشار شوی در 100 کیلومتری شهر دزفول نخستین اثر طبیعی استان خوزستان و سی و پنجمین اثر طبیعی کشور می باشد که در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
این آبشار طبیعی به ارتفاع حدود 85 متر و عرض 70 متر از جمله جاذبه های طبیعی و گردشگری استان خوزستان می باشد که از ظرفیت بالایی برای توسعه صنعت گردشگری برخوردار است.
بخش شهیون دزفول با بیش از 200 روستا و پنج دهستان در شمال دزفول واقع شده است.
جاده مهمترین مطالبه اهالی بخش شهیون دزفول در شمال استان خوزستان می باشد.

آبشار شوی دزفول زیباترین آبشار ایران

آبشار زیبای شوی دزفول

آبشار شوی دزفول عظمتی زیبا و باشکوه

دزفول ,منطقه ,شوی ,روستای ,جاده ,روستا ,روستای شوی ,این روستا ,سخت گذر ,به روستای ,این منطقه

مشخصات

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

آشپزی شرکت ها مجله نتی Elisabeth's receptions hanchiafonsubt tripcortetua Willard's page مشاوره روانشناسی مطالب اینترنتی nolamevil نماز، ذكر الله